Bitworks Blog

offic word bitworks κατασκευη ιστοσελιδων ελλαδα

Έχασα τις συντομεύσεις στο Word

Η Microsoft® με την δυνατόττηα αλλαγής της γλώσσας προεπιλογής στα προγράμματα της σουίτας Office, έχει λανσάρει ένα νέο set από συντομεύσεις, και κυρίως στον κειμενοεπεξεργαστή της, το γνωστό Word. Για παράδειγμα η επικόλληση (paste) αντί για το συνηθισμένο Ctrl+V πλέον γίνεται με τον συνδυασμό Shift+Insert (σε ελληνικό office!).

Mην αγχώνεστε αν χάλασαν οι συντομεύσεις στο word

H διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να επαναφέρετε τις αγαπημένες σας συντομεύσεις είναι σχετικά απλή, ακολουθώντας τα κάτωθι:

1) Πατήστε: “Αρχείο” (File) -> “Επιλογές” (Options) -> “Προσαρμογή κορδέλας” (Customize Ribbon). Εναλλακτικά, για να ανοίξετε τις επιλογές μπορείτε επίσης να πατήσετε Alt+F+T και από εκεί να επιλέξετε την προσαρμογή κορδέλας.

2) Κάτω κάτω θα δείτε μια ετικέτα που λέγεται “Συντομεύσεις Πληκτρολογίου” (Keyboard Shortcuts) και δίπλα ένα κουμπί που γράφει “Προσαρμογή” (Customize). Πατήστε το.

3) Στο κουτάκι με τις κατηγορίες (αριστερά), κατεβείτε προς τα κάτω, βρείτε την επιλογή “Όλες οι Εντολές” (All Comands) και επιλέξτε την.

4) Τώρα στο δεξί κουτάκι βλέπετε όλες τις εντολές και μπορείτε να βρείτε αυτές που σας ενδιαφέρουν και να τις αλλάξετε. Για παράδειγμα για την αντιγραφή ψάξτε για την εντολή EditCopy. Θα δείτε ότι η συντόμευση της είναι Ctrl+Insert.

5) Για να αλλάξετε τη συντόμευση και να βάλετε το γνωστό Ctrl+C ή ότι άλλο σας βολεύει (μπορείτε να βάλετε και πάνω από μία επιλογές) εισάγετε την επιλογή σας στο πεδίο “Νέο πλήκτρο συντόμευσης” (New Shortcut Key) που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

6) Πατήστε το πλήκτρο “Αντιστοίχιση” (Assign) που πριν ήταν ανενεργό και τώρα ενεργοποιήθηκε και είστε έτοιμοι.

7) Τώρα κάντε το ίδιο και για τις υπόλοιπες συντομεύσεις που σας ενδιαφέρουν, π.χ. την εντολή EditCut (Ctr+X) για την αποκοπή, την EditPaste (Ctr+V) για την επικόλληση, την EditUndo (Ctrl+Z) για την αναίρεση, την EditRedo (Ctrl+Y) για την επανάληψη, την EditSelectAll (Ctrl+A) για την επιλογή όλων, κλπ. Μην ξεχάσετε κάθε φορά να πατάτε στο τέλος το κουμπί “Αντιστοίχιση”.

Αυτό ήταν! Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις συντομεύσεις που είχατε συνηθίσει τόσο καιρό και να εξοικονομείτε αρκετό χρόνο όταν γράφετε τα κείμενα σας.

Απαντήστε